mandag 20. desember 2010

Hjemmedag med Hedda.

Idag har jeg holdt Hedda hjemme fra barnehagen. Hun haddde feber hele helgen, så vi tenkte det var lurt med en dag å komme seg på. Sånn at vi slipper noe mer før jul (eller til jul, for den sakskyld). Hun har vært seg selv igjen idag uten feber. Og da krever den damen å bli aktivisert:) Først måtte hun bli med mamma til legen. Noe som var veldig spennende, siden hun fikk høre de små hjerteslagene til lille Rikke. Så dro vi på plantasjen å kjøpte en sånn aktivitetsboks for barn med masse juleting. Så vi fikk laget lenker, kort, kurver og annen pynt. Det var veldig morro. Både for mamma og Hedda faktisk.
  Så fikk hun lov til å sminke meg med min sminke, og seg selv etterpå! Det var veldig spennende, og hun var opptatt en stund. Etter det ble det en tur i badekaret.. Kan vel si at det trengtes etter all sminkingen.
Vi har også sett på Linus i svingen og kost oss masse idag! Må passe på å få noen sånne dager før Rikke kommer, og alt blir annerledes. Men håper at jeg og Hedda får gjort litt sånn allikvel da;)

 Ellers har vi hatt en innholdsrik helg, denne helga. På fredag ble jeg 27 år og ble sunget for hele dagen av Hedda. Hun hadde tilogmed informert alle i barnehagen, så når jeg hentet henne ble jeg gratulert av alle ungene. Koselig:) 
På lørdag var vi i bursadg til lille Vilde, som feiret ett års dagen sin:) Det var kjempe koselig, men det var her Hedda fikk feber. Så vi måtte dessverre dra alt for tidlig. Resten av dagen lå vi på sofaen med syk Hedda. Hun blir så veldig kosete når hun er syk, og hun sover av seg feberen.
På søndag var vi i barnedåp for min lille niese, som jeg og Petter også er så heldige å få være faddere for. Desverre måtte Hedda bli hjemme med bestemor og bestefar som barnevakter, men hun koste seg nok like mye med det. Det var veldig koselig i dåp. Og Lille Linnea var så nydelig og snill hele dagen.
Så helgen gikk utrolig fort, og nå er det bare fire dager igjen til jul:) 
Ha en flott kveld videre.

lørdag 11. desember 2010

Jul i huset.

Nå kunne jeg ikke vente lenger, og bare måtte pynte til jul. Det eneste som mangler nå er juletreet, med DET er for tidlig ennå altså!! Rart hvordan ting forandrer seg med årene. Før var det vanlig å pynte til jul på lille julaften, og treet sparte mamma og pappa helt til julaften. Det var nok for at vi ungene skulle ha noe annet å finne på enn å kjenne på pakker og krangle..men nå virker det ut som de fleste pynter hele huset ferdig til 1. desember. Men så hvier vi den ut igjen fortere enn før også, så da går det vel opp i opp:)  Jeg synes det er fint å ha julen i hele desember, men merker at jeg må bruke litt tid på å venne meg til at det er min nye tradisjon. 
Synes igrunn det er litt vanskelig å lage sine egne tradisjoner når man har fått barn, giftet seg og fått eget hus. For det blir liksom aldri helt det samme uten akkurat de samme tingene vi alltid har gjort. Det er nok derfor vi fortsatt reiser hjem til våre foreldre annen hver jul, fordi vi ikke helt klarer å gi slipp..
Det blir ekstra spesielt i år, for jeg vet at dette blir siste året vi kommer til å reise bort. Med enda en unge, så blir det litt for mye å dra med seg rundt omkring. Så da må vi virkelig stelle istand selv. Så jeg får suge til meg det jeg kan av julestemning i år, for å prøve å gjenskape det til min lille famile neste år. Hvis jeg ikke ligger på sykehuset å føder da... Det ville være en liten strek i regninga...
 I dag har Petter vært på jobb, så jeg og Hedda har klart oss hjemme her alene. Jeg merker at det er litt mer slitsomt nå med den store magen, men vi klarer oss på et vis. Vi har iallefall fått bakt pepperkaker idag. Så nå er det 4. slaget i boks:) Etter bakingen tok vi oss en tur ut i det delige været. Og da var jeg så heldig at nabo jentene kom ut og ville leke med Hedda. Først satte jeg meg på trappa med kaffe og avis, men så kom mora ut og sa jeg bare kunne gå inn å slappe av litt. De skulle se etter Hedda:) Det var veldig deilig. Vi har veldig snille naboer, og Hedda elsker å leke med jentene dems, selv om de er mye eldre enn henne. Sikkert derfor det er ekstra stas:) 


Ha fortsatt en fin helg:)

søndag 5. desember 2010

Herlige søndag.


Idag har det vært rake motsetning til forrige innlegg. Jeg har hatt en FANTASTISK søndag. Det begynte med at jeg fikk sove lenger idag tidlig, og attpå til kom min snille mann og datter med frokost på senga til meg:) Også hadde de varmet opp huset til 24 grader da jeg sto opp!


Så sløvet vi en stund inne, før vi  kunne gå ut en tur! Endelig en dag med tempratur under 15 grader. Tror både barn, dyr og voksne hadde godt av litt frisk luft idag. Man merker det iallefall på Hedda at de ikke har vært ute på en uke hverken i barnehagen eller hjemme. Håper det kan holde seg sånn noen dager til.

 Og etter en stund gikk vi inn og spiste varme boller, julekaker og kakao. Og tente det 2. lyset i adventstaken. Hedda synes det er veldig viktig at vi synger tenn lys sangen, men jeg må nok innrømme at mye av teksten har gått i glemmeboka. Da er det godt man har internett.

                   Tenn lys!
Tenn lys, to lys skal brenne for kjærlighet og tro,
for dem som viser omsorg og alltid bygger bro.
Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem.
Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem.
 Resten av ettermiddagen har vi tilbrakt hos svigermor og svigerfar. Som innviterte på fersk suppe og delig kjøtt. Petter sin livrett. Så det har vært en kjempe fin søndag dette her. I morgen skal jeg og Petter til Ikea og handle inn litt møbler til Rikke sitt rom. Blir koselig med en liten biltur med mannen min. Uten barn :) 
Ha en kjempe fin søndags kveld. 

fredag 3. desember 2010

Dritt dag!

Jeg har vært våken i nøyaktig 2 timer og har alt funnet ut at dette er en skikkelig dritt dag!! Om det er hormoner, kulda eller noe annet som gjør det, driter jeg i! Først og fremst våkner jeg til et soverom som holder 12 grader, bare det er nok til å få meg i dårlig humør. Så må vi forte oss, å kle på. Noe som iallefall er en j***** stor utfordring i seg selv om dagen. Prøv å få dratt en strøpebukse over dette berget av en mage. Så må jeg trøkke på meg ull for å holde varmen. Og ull mot en allerede strekt og senistiv hud, er IKKE å anbefale. Man klør seg F*** meg halvt ihjel. Ihvertfall når man får en alt for stram jakke utenpå!!!
Så er det å få i den ungen mat. Man må true med å fjerne både kalendere og andre goder for å få den jenta til å spise, og det er sinnsykt slitsomt når man allerede har en ræva dag. Og når kalenderen endelig kan åpnes, blir hun kjempe skuffa fordi det ikke var dukke oppi der som igår. Bare spenner! Så begynner kranglingen om at hun skal bade NÅ!! 5 min før vi skal til barnehagen, har Hedda bestemt seg for at hun skal bade. Jeg prøver å forklare at vi skal reise snart. Det blir ikke godt mottatt!! Og mitt beger er også iferd med å eksplodere!!! Så skal vi dra.. 
Jeg har nå ett par sko som jeg til nød får dratt på meg, men også de krever intens pusteteknikk og sterke finger muskler. Og når jeg endelig får dem på, er de så tunge at hofta nesten går ut av ledd for vært skritt jeg tar. Skikkelig deilig behandling for bekkenløsning. Og hvis jeg er heldig og trekker inn magen nok, får jeg lukket igjen jakka. Noe som er litt praktisk når det er 20 minus ute! Så skal jeg kjøre bil... Bare såvidt jeg får magen bak rattet og pedalfølelsen forsvinner helt med de enorme skoene. Og her skal jeg prøve å holde fokus på veien og andre bilister mens magen klør, ungen suterer over musikk, kynnerne kommer tett og tempramentet mitt stiger farlig fort! HELDIGVIS kom vi trygt fram, og nå sitter jeg her å spyr ut negatvive setninger. Men jaggu hjelper det!!:) Og nå er det stille i huset, jeg har tatt av både ull og strømpebukse. Tempraturen inne her har steget til 20, og mitt temorament har sunket.. Tror jeg skal sitte helt stille i noen minutter, så skal jeg begynne med helgevasken.Også håper jeg at dagen bare blir bedre og bedre. 
 Håper at alle har en bedre morgen enn meg iallefall:)
 

onsdag 1. desember 2010

1. DESEMBER
Endelig er det 1. desember. Og man kan begynne med å kose seg med bakst, pakking av julegaver og pynte huset. Jeg har så mye å glede meg til i desember.. Det er 17 dager til bursdagen min, 24 dager til jul, og 34 dager til termin. Og innimellom dette skal jeg også være fadder for min lille niese Linnea, feire bursadger og kose meg med julekalender på tv. En herlig mnd.                    Tenn lys!

Tenn lys.
Et lys skal brenne for denne lille jord
Den blanke himmel stjerne, der vi og alle bor.
Må alle dele håpet så gode ting jan skje. 
Må jord og himmel møtes. 
Et lys er tent for det. 
Julebaksten. Idag har jeg bakt det første slaget av de sju jeg har tenkt til å bake. Det ble Serina kaker idag. Veldig lettvint oppskrift og gjort på en, to, tre:) Veldig gode ble de også om jeg får si det selv.  Jeg skal også lage berlinerkranser, brune pinner, risboller, mintstenger, pepperkaker og kokkos makroner.


Hedda åpnet den første luken i kalenderen idag også. Det var veldig lett å få henne til å spise maten sin idag, da hun må det først før hun får pakke. Idag var det såper laget som modellkitt, så du kan forme og lage dine egene såper. Hun skulle visst bade ikveld, fikk jeg beskjed om. 
Jeg har også fått pakket inn de siste julegavene idag. Nå er det bare Petter sine igjen. Er så delig å være ferdig med det før det virekelige handle striden kommer:) 


 Ha en kjempe fin 1. desember alle sammen:)