fredag 21. januar 2011

Ammetåka!

Nå om dagen, befinner jeg meg i den tykke ammetåka. Der hvor alt dreier seg om søvn, hvor mange timer det er siden siste amming, hvor mange bæsjebleier det er i døgnet og om det er varmt eller kaldt nok i huset.En veldig slitsom tid, men også en kjempe koselig tid:) Og denne gangen klarer jeg å nyte den mye mer enn forrige gang. Kanskje fordi jeg vet den går over, kanskje fordi jeg er mer avslappet til det.. Ikke vet jeg, men det har skjedd en helomvending med tolmodigheten min også! Og det er ihvertfall positivt!! Der hvor jeg før ble oppgitt og sint, synes jeg nå synd på den lille jenta som faktisk har vondt i magen. (Og ikke som jeg tror gråter med vilje, kun for å plage meg..)Kanskje jeg også har mer tolmodighet med det fordi jeg vet HELT sikkert at dette er den siste ungen jeg kommer til å få, og må passe på å nyte det fullt ut når jeg kan:)Men uansett hvor mye jeg koser meg nå, må jeg innrømme at jeg gleder meg til Rikke blir litt større! Jeg gleder meg kjempe masse til å få det første smilet, høre de første plundrelydene og rett og slett få kontakt med det lille vesenet. Lære det å kjenne. 
Heldigvis har hver alder sin sjarm, og det er alltid store ting å glede seg til!:)

Hedda er en kjempe flink storesøster, som hjelper mamma med å få Rikke til å rape, skifte bleie og hysje på henne når hun skriker. Jeg synes det har gått over all forventning. Selv om det har vært litt sjalusi, har det på ingen måter vært over det normale. Tror jeg også hadde reagert , hvis jeg i tre år hadde fått all oppmerksomhet, så plutselig kommer det en bitteliten bylt som krever så mye! Må nok innrømme at jeg har hatt litt dårlig samvittighet ovenfor Hedda. Fra å være mye med henne til at jeg stadig må si: " Rikke skal bare spise først, Rikke må bare skifte bleie først, ovs". Men jeg prøver så godt jeg kan å bruke den tiden Rikke sover til å være med Hedda. Og jeg synes at alt går seg til, sakte men sikkert. En ting er iallefall sikkert, at barn har veldig lett for å tilpasse seg. De er mye flinkere enn oss voksene. 

Nei, nå får jeg prøve å komme meg ut på trilletur i den nydelige været:)
Ha en fin helg.

søndag 16. januar 2011

Endelig!

Natt til onsdag 5. januar, begynte startskuddet til fødselen til lille Rikke. Kl var rundt 4 da jeg kjente de første riene, heldigvis visste jeg ikke da hvor lenge det skulle gå før vi hadde lille Rikke i armene. Riene kom med en halvtimes mellomrom hele onsdagen. Petter tok seg fri fra jobb, tilfelle det plutselig skulle forandre seg. Kl fem, begynte riene å komme hvert 10 min, men var ikke veldig vonde. Men da kl nærmet seg 8 på kvelden, ble de verre og kom med 5 min i mellom. Da ringte vi føden og vi fikk komme til undersøklese. Men jeg hadde ikke noe mer en skuffende 1cm åpning, og ble sent hjem igjen. Da mistet jeg motet litt, og riene ble enda vondere!! Det verste var at jeg måtte gå på enda en natt uten å vite og med dumme smerter! Men kl halv ett natt til torsdag, klarte jeg ikke mer. Riene kom med 3 min mellomrom og jeg hadde 3-4 cm da de sjekket meg. Jeg var endelig i fødsel. Jeg fikk plassert meg i et badekar og der ble jeg sittende i to timer! Det var kjempe deilig. Jeg anbefaler alle å prøve badekar:) Rundt kl halv 5  måtte jeg opp, da klarte jeg ikke smertene og ville ha lystgass. Herlige lystgass!! Når man ikke har drukket vin på over 9 mnd, er lystgass en herlig rus;)
Etter veldig lite søvn og laaang latensfase, begynte jeg nå å bli veldig sliten. Så jeg fikk epidural for å få en liten pause. Men det ble ikke lange pausen, for bare et kvarter etter epiduralen ble satt, begynte pressriene og Rikke ville ut!! Og kl 06.07 kom Rikke til verden den 6. januar 2011:) Hun var ei stor og flott jente på 3765g og hele 53 cm lang! Ikke rart det var vondt å få henne ut:)

 Nå har vi allerde rukket å være hjemme en uke allerede. Og det går så fiint med oss. Alt er så mye enklere og bedre nå enn den første tiden med Hedda. Det er nok fordi man har mer erfaring og ikke er så nervøs for alt. Vi reiste hjem fra sykehuset allerede 2 dagen, og det angrer jeg ikke på. Rikke er kjempe snill og Hedda er også veldig snill. Selv om det ikke bare har vært stas å få lillesøster i hus, så har hun vært veldig flink med Rikke. Og jeg føler meg så heldig som har to nydelige, snille og fantastiske jenter. Petter har også vært enestående med Hedda. Så skal nok takke han for at det har gått så bra som det har gjort:)
Den herlige lille famililen min er nå komplett:) <3

 Ha fortsatt en fin helg <3

mandag 3. januar 2011

2011!!

Da har det jammen meg blitt 2011! 2010 har gått utrolig fort, men det kommer vel også det nye året til å gjøre. Rikke er fremdeles inne i magen og ser ut til å trives litt for godt, spør du meg! Men jeg er veldig glad for at hun nå blir et januarbarn. Men nå begynner jeg å synge på siste verset av tålmodighet, så håper det ikke er så veldig lenge til vi har henne her hos oss:) 

I jula har vi kost oss masse som familie! Spist sene frokoster, gode middager og tatt dagene som de har kommet. Har fått vært mye med familie og venner. Vi har vært ute og gått på ski og prøvd ut det nye akebrettet til Hedda. En kjempe fin jul. På selve julaften var vi hos foreldrene mine i hov. Det var veldig koselig. Hedda fikk møte nissen også. Men det tok ikke lang tid før hun skjønte at det var en morfarnisse!!:) Hun ble da veldig lettet, siden hun var redd for den ordentlige nissen.


   Vi feiret nyttårsaften alene i år, siden det ikke var så lett å planlegge noe. Men vi koste oss kjempe masse allikevel vi. Pyntet oss og spiste god middag. Hedda syntes det nesten var mer stats med nyttårsaften enn julaften. Vi gikk ut i sju tiden og fyrte opp noen raketter så Hedda skulle få se. Det var veldig stas, men aller mest likte hun stjerneskuddene hun fikk holde. Og at vi var ute når det var mørkt. Da vi kom inn etter rakettene ville Hedda danse med pappaen sin. Hun så askepott på julaften, og har blitt vedlig interisert i prinsesser i det siste. Hun holder sløret fra kjolen sin foran ansiktet sånn som askepott gjorde.:) De var så søte:)


Som dere ser, så sprekker jeg snart:) Please, Rikke, nå kan du bare komme!!