fredag 15. april 2011

Kjolemani.

Jeg er helt sikker på at jeg har utviklet en form for kjolemani de siste årene. Denne besettelsen har sneket seg innpå meg som en lumsk "sykdom" og plutselig gikk det opp for meg at jeg har et problem. Jeg, Hilde, er bestatt av fine kjoler! Noen er besatt av sko, andre av vesker. Mens jeg, altså er besatt av kjoler.. Hadde det enda vært sko og vesker, for da hadde jeg kanskje fått brukt noe av det jeg kjøper! Men neida, jeg velger å bruke masse penger på noe som bare blir hengende i skapet med merkelappen på. Og enda jeg har skapet fullt av alle slags kjoler, må jeg alltid ha en ny til hver anledning.
      Men det som er helt "bak mål", er at jeg sjelden finner noen anledning til å bruke kjoler. For egentlig er jeg et bukse mennenske. Jeg trives best i bukser! 
Hvis jeg skal på fest eller ut på byn, velger jeg bukser. For tenk om jeg skulle glemme å legge beina i kryss, eller å bøye knærne istedenfor ryggen hvis jeg skal plukke opp noe jeg har mistet på bakken. Det er en risiko jeg ikke tør å ta. Og blir jeg bedt i bursdager, velger jeg bukser. For som regel har jeg med meg en villstyring av en 3 åring, og da er det IKKE praktisk med kjoler. Skal jeg ut på å spise, velger jeg bukser. Jeg føler meg rett og slett for pyntet med kjoler. Og jeg synes det er utrolig ekkelt at lårene sitter fast i stolen når man reiser seg etter endt måltid. Og på jobb, velger jeg bukser. Siden jeg har en jobb hvor jeg løfter, dytter og sitter mye på huk, synes jeg det er lite passende å ha en kjole sittende fast i rompa. Så det er igrunn bare i bryllup hvor jeg synes det er passende med kjoler. Og jeg blir vel bedt i gjennomsnitlig 2 bryllup på 5 år. ( En oppfordring til alle mine ugifte venninner) Så vi kan vel kanskje konkludere med at det er totalt bortkastet å ha så mange kjoler.
     Til tross for at jeg selv er fullt klar over alt dette, kjøper jeg kjole for kjole. Jeg føler rett og slett at de "skriker" til meg. Velg meg, velg meg!! Og jeg velger dem alle... Iallefall de jeg har råd til! For jeg har jo ikke kjole med volanger, heller ikke en i den blåfargen og den med blonder måå jeg bare ha! Og kanskje har jeg et bittelite håp om at jeg skal se like fin og slank ut i den som modellen som har den på. Noe som stadig viser seg å være feil. Jeg er en flittig bruker av Nelly.com. Der bugner det av nyydelige kjoler i alle prisklasser. Også er de jo bare et tastetrykk unna, noe som er veldig skummelt nå som jeg er hjemme i permisjon.
    Meeen når alt kommer til alt, er det vel kanskje værre ting å være besatt av. Tross alt. Og kanskje vi alle skulle bli flinkere til å bruke kjoler?? Mitt nye motto: Ingen anledning er for liten til å bruke en "skikkelig pyntekjole" (som Hedda kaller det)! Eller er det bare enda en unskyldning til å kjøpe ennå flere kjoler;)?? Tiden vil vise.
Ha en fin helg og finn en anledning til å bruke kjole:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar