tirsdag 30. november 2010

Denne helgen har programmet vært fullbooket, og det er først nå en høygravid meg har kommet til hektene igjen;) Men for en knakande fin helg jeg har hatt. På lørdag hadde Petter fri og vi dro på bading i røverdalen med Hedda.,som fikk sitt første par dykkebriller (veldig stolt). Så var det julemesse i fjellhallen, så vi måtte jo en tur innom der også. Fikk litt julestemning og fikk kjøpt en julgave også:)
   På kvelden bar det av gårde på julebord med jobben. Det var DEILIG julemat og FINE, festestemte damer:) Må innrømme at det stikker litt ekstra å være gravid på sånne tilsetninger. Men jeg fikk iallefall spist godt av maten i år, siden jeg ikke drakk så mye til;) (hehe..) Kvelden endte i 12 tiden for meg, men varte nok i de sene timer for mange andre. Var veldig koselig å være sosial med jentene igjen!! En flott gjeng.
   På søndag var det duket for Hedda sitt 2. bursdagselskap med barna til alle våre venner. Kjempe koselig å samles alle sammen. Siden vi i denne vennegjengen bare klarer å produsere jenter, ble det et skikkelig prinsesse selskap:) Noe Hedda stusset litt over, siden hun er vant til alle fetterne sine. Skulle det ikke komme noen gutter?? Petter måtte betrygge  at alle pappaene var gutter, og da var det greit;) Hun starter tidlig:) Hedda var super fornøyd med dagen. Hun har nesten blitt litt for vant til pakker nå, så hun sier ikke takk engang lenger. Også er det bare to dager pause, før det braker løs med adventspakker hver dag. Så er det julaften. Stakkars, hun kommer til å få abstinesnser og falle rett i bakken når jula er over. Men det drypper vel kanskje litt på storesøster, når lillesøster ser dagens lys også:)
På søndagskvelden dro vi på julegateåpning i byn. Det var bitende kaldt og veldig masse mennesker. Hedda var sliten og det var mamma også, så vi kunne nok spart oss den turen. Men Hedda fikk godteri av nissen og jula kunne starte:) Resten av kvelden lå jeg helt flat med kjempe vond rygg!! All rydding av selskapet lot jeg stå til mandag og Petter tok seg av Hedda:)

I dag er det 19 minus grader her , og jeg har ingen andre planer enn å fyre, fyre, fyre!! Og pakke inn de siste gavene til Heddas kalender. Også får jeg ikke helt bestemt meg om jeg skal pynte skikkelig til jul ennå, eller om jeg skal vente. Er redd jeg skal "bruke" opp julestemningen hvis jeg begynner for tidlig.  Så jeg tror nok jeg drøyer det iallefall en uke til. Men jeg har iallefall kommet helt i mål med alle julegavene!!:) Og det er delig.Bakingen skal jeg ta utover uka nå. Man vet jo aldri når Rikke bestemmer seg for å ville ut, så det er godt å være ferdig med det man kan. Jeg er nemlig nesten helt sikker på at Rikke kommer før termin. Magen har synket kraftig ned den siste uka og jeg bare føler det på meg at det skjer før. Jeg tipper den 29.desember. Noen som vil tippe noe annet?? Morro å se hvem som kommer nærmest.
Ha en fin dag:)
 

mandag 22. november 2010

Hedda 3 år!

Hedda fyller 3 år 24. nov og i helgen har vi feiret henne med familien. Dagen startet tidlig, da Hedda visste at hun skulle få pakke av oss da hun våknet. Hun ble veldig fornøyd med gaven, et lundby dukkehus. Og ville at pappa skulle bygge det med engang:)
Siden vi er en stor familie, ble det fullt hus. Og Hedda elsker det. Hun fikk masse fine gaver, ble sunget for og lekte masse med sine store, tøffe fettere. Så hun hadde en kjempe dag:)

Jeg er ingen baker, men jeg ble så fornøyd med cupcake`ene jeg lagde denne gangen. Fant oppskriften på skikkelig amerikansk frosting fra en annen blogg. Den var veldig god, og jeg fikk mye skyrt for den:) Så jeg tenkte jeg skulle dele den med dere:


                                   Frosting:

  • 125g usaltet smør
  • 1.25 dl melk
  • 2-3 t-skjeer vaniljesukker
  • to pakker melis (kanskje mer)
  • konditorfarge om ønskelig
Smøret bør ha rom tempratur. Da er det enklere å jobbe med. Alt skal blandes sammen med en mikser, begynn med halvparten av melisen. Juster etterhvert for å få riktig konsistens. Jeg brukte to pakker, men skal bruke mer neste gang for å få den enda stivere. Prøv på en cupcake for å se om den holder formen. Det skal være veldig stiv.


  Neste helg skal vi feire med alle vennene våres og
deres jeneter. Så da blir det skikkelig jente bursdag.
Ha en fin dag:)

torsdag 18. november 2010

Ferdig:)!!Nå er kjøkkenet ferdig oppusset! Og jeg er sååå fornøyd!:) Jeg er verdens heldigste som har en så flink mann som gjør all jobben selv. Og nå gleder jeg meg ennå mer til å pynte til jul der inne.

søndag 14. november 2010

Julebord.

I går var det duket for årets første julebord! Dette har blitt en fast tradisjon blant oss venne parene. Og Nina og Christer er så snille som åpner dørene sine til et nydelig julepyntet hus og deilig mat:) Det som var mest koselig, var at vi alle hadde muligheten til å komme. Noe som ikke skjer så ofte lenger.
    Vi ble tatt imot av verten med åpne armer og det luktet himmelsk:) Da vi satte oss rundt bordet, løp alles tenner er i vann. For Det finnes ikke maken til Christer sin ribbe:)!! Etter maten, burde vi alle hatt hver vår sofa og strekke oss ut på... ;)
   Utover kvelden ble det stadig mer livat med dans og musikk. En kjempe velykket kveld. Og jeg gleder meg allerde til neste år! Da har jeg kanskje plass til litt mer julemat og ikke minst juleøl og rødvin!Julestemningen er i boks:)
Og takk for det. Nå gjelder det bare å vedlikeholde den fram til 24. desember. Kan bli en prøvelse, men jeg får iallefall nyte den nå:)
Ha en fin helg videre:)

mandag 8. november 2010

Nerver...

Huff, idag gikk det akkurat opp for meg at jeg faktisk skal igjenomm en fødsel til!!! Kan ikke akkurat si at jeg gleder meg til det. Ikke det at jeg hadde så forferdelig fødsel sist, jeg har hørt om mange som har hatt det mye værre enn meg... Men godt er det jo ikke uansett!! Og jeg gruer meg nesten mer nå, som jeg vet hva jeg går til! Tenk at vi gjør dette frivillig?? 
  Jeg håper at Petter er like rolig som sist.., siden jeg ble totalt handlingslammet da vannet plutselig gikk fredag 23.nov 2007. Jeg husker det såå godt!! Og når vannet går, da går det!!! Jeg husker jeg sa til Petter:" Nå tror jeg vannet gikk". Han svarte:" Men kom deg ut av sofaen da!!" Hehe, jeg hoppet ut av sofaen og allerede da,var jeg våt helt ned i sokkene!! Jeg ble så redd og var absolutt ikke klar. Petter var like rolig og ringte føden, mens jeg skreik i panikk fra do om at jeg ikke ville og ikke var klar til å føde! Tror jeg måtte skifte klær tre ganger, før vi kom oss avgårde! Vannet fortsatte å stømme. Herregud, så mye vann det er der inne!!! Riene begynte allerde samme kveld, og om morgenen hadde jeg bare 1cm åpning!! Snakk om skuffelse!! Men så skjedde ting i tur og orden. Ca kl 14 24.nov, etter mulig overdose av deilig lystgass, obligatorisk skriking, kjefting på epidural mannen, epidural , og en exorsistlignede opplevlese, så Hedda dagens lys:)  Og jeg tenkte ALDRI  skal jeg gjøre dette igjen!!!
Og her sitter jeg bare tre år etter, og det er kun 8 uker til jeg skal oppleve det engang til! Men jeg gleder meg også!! Til å få det lille nurket på brystkassa og bli kjent med henne utenfor magen også. For jeg vet allerede at hun er ei aktiv frøken som gjør som hun vil, når hun vil. Akkurat som storesøster Hedda:) 
Heldigvis vet jeg ikke nøyaktig når det store skal skje, eller hvordan det skjer. Men at hun skal ut det vet jeg:) Og jeg skal vel klare det denne gangen også. Og så får man håpe at alt går bra! Mer enn det får man ikke gjort! OG premien er jo det største som finnes i denne verden:) Og da er man kanskje heldig som får oppleve det hele to ganger!!:)

Ha en fantastisk kveld videre:)

torsdag 4. november 2010

Hedda sitt Rom.

Da vi fant ut at vi skulle bli flere, måtte Hedda få nytt rom nede i kjelleren. Var først veldig skeptisk til det, men det har gått så bra. 
Her måtte vi også pusse opp. Skulle egentlig bare male, og ta bort et skap. Men da vi tok bort skapet, måtte vi plutselig både tapetsere og legge nytt gulv. Jeg hater at folk gjør ting halveis når de først skal gjøre noe. Heldigvis er Petter veldig nøye!!:)  Og jeg synes det ble kjempe fint når det ble ferdig:)

Jeg har blitt veldig fan av wall stickers. Det er jo så kjekt og lettvint. Og kan lett tas bort eller byttes hvis man blir lei det. Isteden for å måtte male eller tapetsere på nytt. Det store treet har jeg bestilt på nettet og sommerfuglene er fra Ellos. 
Til jul, har jeg veldig lyst til å feste lysgilandere rundt på senga til Hedda, men vi får se om det blir noe av. Petter er ikke helt enig:/ 

onsdag 3. november 2010

Oppussing:)

Det som er veldig skummelt med at jeg går hjemme om dagen, er at man ser alt man ville ha gjort og fikset i heimen. Men det som er veldig flott er at jeg har en fantastisk flink mann som gjerne setter igang med oppussing:) Desverre får jeg ikke blitt med så mye selv om dagen pga bekkenet, men jeg gjør det jeg klarer. Våre prosjekter denne gang er kjøkkenet og soverommet. 
  • På kjøkkenet har vi malt vegger og skroget på skapene i en lys grå nyanse. (Her var det hvitt og begie/gul. 
  • Så driver Petter nå å skal legge mosaikk fliser mellom benken og skapene. ( Her har det vært både panel og fliser.
  • Så skal vi få nytt gulv. Det blir nok skifer laminat.
 Flere bilder kommer:)mandag 1. november 2010

Halloween.

Denne "høytiden" har mange delte meninger.. Om hvorfor vi feirer den, hvordan vi feirer den og om vi i det hele tatt burde feire den. Jeg for min del, synes det er et lite artig avbrekk i den ellers grå og kjedelige hverdagen. Hadde det ikke vært for min enorme mage, hadde jeg gjerne ville dratt på halloween fest i fullt utstyr. Siden jeg ELSKER å kle meg ut:) 
Men i år fikk vi nøye oss med å være hjemme og dele ut godteri til små hekser og spøkelser. Jeg kan skjønne at noen er skeptiske til denne tradisjonen og at noen synes det er utrivelig. Men å kalle det griskhet og umoralsk, er vel å dra den litt langt..?
Har man små barn i huset, som synes dette er skummelt, så burde kanskje ikke de små barna være med å åpne døra?? man kan også slå av lysene og la være å åpne. Det er ikke mange små unger som tør å kaste egg på husene. Men det skader vel ingen å gi de litt godteri heller.. 
Det eneste jeg synes er trist er at vi kun har adoptert de "skumle" kostymene. I USA bruker de all slags kostymer. Ikke bare hekser og troll. Det er jo så mye artig og koselig å kle seg ut som også:)
Hedda tok det hele med stor ro, men vi forbredte henne godt på at det kunne komme barn på døra som hadde kledd seg ut. Hun ble skuffa over at det ikke var flere som kom på besøk. 
I år fikk hun kle seg ut som Sunniva her hjemme, så får vi se om jeg synes hun er gammel nok til å gå en liten runde neste år. Håper hun da iallfall blir godt tatt imot av de hun ringer på til. Dette handler tross alt om ungene:) 

Dette er tatt for 3 år siden.

Håper alle hadde en koselig feiring.